Muovin käyttö on kasvanut viime vuosikymmenien aikana räjähdysmäisesti, samassa mitassa on   kasvanut myös muovijätteen määrä. Kauhistelemme kuvia pari kertaa Suomen kokoisesta muovilautasta Tyynellämerellä ja muovipusseihin tukehtuvista valaista. Muovikassien ja -pullojen hajoaminen vedessä kestää 100-1000 vuotta, käytännössä ne hioutuvat yhä pienemmiksi mikromuovihiukkasiksi ja rikastuvat ravintoketjuihin. 

Lue lisää...

Pro Höytiäinen ry:n sääntömääräinen kevätkokous sunnuntaina 29.04. klo 18 Tervakankaan entisellä koululla, Tervakankaantie 17a, Polvijärven Martonvaara.

Tule kuulemaan vuosi 2017 pähkinänkuoressa ja suunnittelemaan yhdessä tulevaa toimintaa.

Pro Höytiäinen -tuotteita (t-paitoja, kasseja, muistikirjoja, pursilippuja) myynnissä, varaudu käteisellä. 

Lue lisää...

Pro Höytiäinen ry:n sääntömääräinen syyskokous

torstaina 30.11.  klo 18

Kunnaspirtillä, Kunnaspirtintie 2, 80510 Onttola

 

Kokouksen alussa fiilistellään vielä viime kesän poikkiuintia videolta ja tutustutaan yhdistyksen omaan, Höytiäiselle suunniteltuun rantarakennemallistoon.  

Pro Höytiäinen tuotteita (t-paitoja, kasseja, muistikirjoja, pursilippuja) myynnissä, varaudu käteisellä.   

Kokouksessa vahvistetaan etukäteen jäsenille toimitettu vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä jäsenmaksut, valitaan hallitukselle puheenjohtaja ja uusia jäseniä. Jos hallitustyöskentely järviyhdistyksessä kiinnostaa, ole aktiivinen. Asialista alla.

 

Kahvitarjoilu

Tervetuloa osallistumaan! 

Hallitus

 

p.s. Kun tiedät osallistuvasi, kerro: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., on helpompi arvioida kahvit. Spontaani osallistuminenkin on toki tervetullutta.  

 

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 

 1. kokouksen avaus
 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
 6. valitaan hallituksen puheenjohtaja joka toinen vuosi
 7. valitaan hallituksen jäsenet joka toinen vuosi
 8. valitaan kaksi toiminnantarkastajaa
 9. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
 10. kokouksen päättäminen

   

Viimeisin suuri nälänhätä koettiin Suomessa ja Länsi-Euroopassa 150 vuotta sitten. Höytiäisen järvenlaskun tavoitteena vuonna 1859 oli nälän torjunta, heinämaiden saanti kasvavaa karjataloutta varten. Höytiäisen rantojen aktiivit ovat tässäkin ajassa valmiita toimimaan, nyt vesien tilan ja ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi. 

Lue lisää...