Loppukesän menovinkkejä

To 11.7. klo 11.30 – Martonvaaran venerannassa ja kesäkahvilassa

Juuka-Seuran vierailu. Puhetta Höytiäisestä, järviyhdistyksestä ja Tarunhohtoisesta Höytiäisestä.

15.7. – 26.7. – Polvijärven kirjastossa

160 vuotta Höytiäisen laskusta –näyttely: Matti Pihlatien luontokuvia, Jussi Silvennoisen karttoja, Höytiäistä käsittelevää kirjallisuutta ja vanhoja valokuvia

Ke 17.7. klo 19 - Yoldian terassilla, Huhmarin rannassa

Tarunhohtoinen Höytiäinen – Heikki Vesajoki valottaa Vanhan Höytiäisen kansantarinoita ja järvenlaskun synnyttämää tarinaperinnettä

To 25.7. klo 18 – Lautsassa, Kontiorannalla

Ari Lappalainen esittelee Höytiäisen arvokkaita luonto- ja kulttuuriperintökohteita Kontiolahden mökkiläisten tapahtumassa

31.7. klo 19 – Yoldian Terassilla, Huhmarin rannassa

Höytiäisen arvokkaat luonto- ja kulttuuriperintökohteet, Ari Lappalainen alustaa

1.8. – 21.8. – Kontiolahden kirjastossa

160 vuotta Höytiäisen laskusta –näyttely: Matti Pihlatien luontokuvia, Jussi Silvennoisen karttoja, Höytiäistä käsittelevää kirjallisuutta ja vanhoja valokuvia

Pe 2.8 klo 13 – Kinahmon entinen koulu, Lavalammentie 2, Kinahmo

Heikki Vesajoki muistuttaa mieliimme Höytiäisen laskun, kertoo järven nykytilanteesta ja katsomme myös Antti Kilpiäisen 90-luvulla tekemän videon Höytiäisestä.
Kahvitarjoilu

Ennen tilaisuutta klo 12.30 alkaen mahdollisuus ruokailla (7,5 e). Tervetuloa!

 

Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta varaa toki käteistä, myynnissä on vaihtelevasti Pro Höytiäisen tuotteita, kirjoja, purtavaa ja virvokkeita.

Kuvia tapahtumista saa mielellään lähettää Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., julkaisemme niitä muidenkin iloksi eri kanavissa.

 

160 vuotta Höytiäisen laskusta – juhlaristeilyt m/s Tuulalla 3.8.

Elokuussa 2019 tulee kuluneeksi 160 vuotta Höytiäisen laskusta. Tuula-alus tekee kaksi juhlaristeilyä järvenlaskun vuosipäivänä 3.8. Liput myydään laivalta, ole ajoissa laiturilla!

Risteily 1 Huhmari – Jouhteninen – Huhmari

Klo 9.00 Lähtö Huhmarin rannasta
Klo 10.00 Saapuminen Jouhteniseen
Klo 10.00 – 12.00 Tutustuminen Jouhteniseen Klo 12.00 Lähtö Jouhtenisesta
Klo 13.00 Saapuminen Huhmariin
Klo 13.00 – 14.00 Lounas Huhmarissa

HINTA 42€/aikuinen, 20€/lapsi (alle 12v). Sisältää risteilyn Huhmarista Jouhteniseen Tuula-laivalla, opastuksen sekä lounaan Huhmarissa. Oppaana Heikki Vesajoki / Pro Höytiäinen ry. Maksimi osallistujamäärä 50 henk.

Risteily 2 Kontiolahti – Jouhteninen – Kontioilahti

Klo 14.30 Lähtö Kontiolahdesta
Klo 15.00 Saapuminen Jouhteniseen
Klo 15.00 – 17.00 Tutustuminen Johteniseen Klo 17.00 Lähtö Jouhtenisesta
Klo 17.30 Saapuminen Kontiolahteen

HINTA 32€/aikuinen, 16€/lapsi (alle 12v). Sisältää risteilyn Kontiolahdesta Jouhteniseen Tuula- laivalla, opastuksen sekä nuotiokahvit Jouhtenisessa. Omat eväät mukaan. Oppaana Ari Lappalainen/ Pro Höytiäinen ry. Maksimi osallistujamäärä 50 henk.

Yhteistyössä Höytiäisen Risteilyt, Lomakeskus Huhmari, Pro Höytiäinen ry

 

Höytiäisen roskaretket – siivotaan jälleen saaret syyskuntoon!

Viime elokuun roskaretki Pitkäluotoon keräsi kiitettävästi osallistujia ja sai myönteistä huomiota paikallisessa mediassa. Roskaongelma on edelleen ajankohtainen. Tutkimustulokset ovat osoittaneet, että muovihiukkasia on jo omissakin vesissämme ja muovi on epäviihtyisä rantojen jäte. Muovi on peräisin omasta luonnossa- ja vesillä liikkumisestamme.

Tänä vuonna osa kylätoimikunnista on aktivoitunut mukaan ja organisoi retkiä omilla toiminta- alueillaan. Kunnasniemen kylätoimikunta on ilmoittanut siivoavansa Lohiluodon, Munatsun ja Kuusisaaren. Muitakin kylätoimikuntia haastetaan mukaan! Myös Lions Club Kontiolahti/Höytiäinen on lupautunut mukaan talkoisiin.

Omatoimisista roskaretkistä toivomme kuvia osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pro Höytiäinen ja Kontiolahden Luonnonystävät järjestävät roskaretken lauantaina 17.8.

Tavoitteena on siivota roskia valitussa kohteessa (Sikosaari tai Jere).

Lähtö Kontiolahden satamasta klo 10, jossa annetaan tarkempi ohjeistus. Takaisin satamaan palaamme noin klo 15.

Ota mukaan eväät ja oma kuppi – emmehän aio lisätä roskaa. Järjestäjät tarjoavat kohteessa nuotiokahvit ja -makkarat.

Tarvitset omat työkintaat sekä säähän sopivat kamppeet. Järjestäjät tuovat jätesäkit ja huolehtivat roskien kuljetuksesta.

Kontiolahden roskaretkelle ilmoittautuminen 9.8. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Tervetuloa järvelle!